Шоколадови браунита със смокини

Браунитата са един от любимите сладкиши на мнозина. Те са подходяща компания за сутрешно кафе, следобеден чай, за почерпка или за десерт след вечеря. И докато основата за браунита е позната на всички, можете да разнообразите класическата рецепта с екзотичен вкус. Ето как да си приготвите вкусни браунита със смокини.

Необходими продукти за 9 до 12 браунита:

368 г. черен шоколад (60 до 70 процента)
114 г. несолено масло
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
44 г. какао на прах       
8 г. универсално брашно
1 чаена лъжичка сол
4 големи яйца
146 г. кафява захар
100 г. гранулирана захар
110 г. активна закваска
240 г. сладко от смокини
Морска сол на люспи, за декорация

Начин на приготвяне:

1. С решетка в центъра загрейте фурната до 160 градуса. Напръскайте квадратна тава с размери 23 на 23 см с незалепващ спрей за готвене и постелете с пергаментова хартия. Заделете на страна.

2. Поставете шоколада, маслото и ванилията в термоустойчива купа за смесване. Поставете купата върху малка тенджера с около 2 инча вряща вода, като се уверите, че дъното на купата не докосва водата. Разбъркайте докато се разтопят заедно, около 3 минути. Отстранете от котлона и оставете настрана.

3. В купа за смесване смесете какаото на прах, брашното и солта. Разбийте, за да се комбинират напълно и да разбиете всички бучки. Заделете.

4. В друга купа, с ръчен миксер или бъркалка, разбийте яйцата и двете захари до посветляване и удвояване на обема. Добавете закваската и разбъркайте, за да се смесят напълно. Добавете шоколадовата смес и разбийте, докато сместа стане гъста и еднородна.

5. Добавете сухите съставки към шоколадовата смес, след това преминете към шпатула и разбъркайте заедно, докато не останат сухи петна. Прехвърлете тестото в подготвената тава, като го разпределете на равномерен слой с шпатула.

6. Намажете горната част на браунитата навсякъде със сладкото, след което го прокарайте през тестото, като прокарате клечка за зъби или върха на ножа през точки в произволен модел. Печете браунитата, докато стегнат, 35 до 40 минути. Извадете от фурната, поръсете с морска сол и ги оставете да изстинат в тавата за поне 1 час. Използвайте надвисналата пергаментова хартия, за да ги вдигнете от тавата и нарежете на квадрати.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *