Шоколадово брауни

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • шоколад – 200 г натурален
  • масло – 200 г
  • захар – 200 г
  • яйца – 4 бр.
  • брашно – 100 гр
  • бакпулвер – 1/2 ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • орехи – 100 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Начупете шоколада на парчета, добавете маслото и разтопете на водна баня. Разбъркайте до пълното разтопяване и смесване, така че да се получи гладка смес.

Натрошете на по-едри парчета ореховите ядки, а яйцата разбийте заедно със захарна на пищна пяна. Брашното се пресява с бакпулвера. Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.

Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма и се заглажда отгоре. Шоколадовото брауни се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Разрязва се на квадратчета след като поизстине.

Рецептата за брауни е изпълнена! Поднесете с топка домашен сладолед.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *