Шоколадово-ментова панакота

Необходими продукти

300 мл сладкарска сметана,
200 мл прясно мляко,
100 гр захар,
100 гр. черен шоколад, 
1 пакет желатин на Д-р Йоткер, 
1 есенция мента

Начин на приготвяне:

Загряват се прясното мляко и сметаната. Добавя се захарта. Бърка се до разтопяването й. Маха се от котлона и към сместа се добавя предварително разтопения желатин и есенцията.

Разтопява се шоколада. Към него се добавя малко сметана. В подходяща чаша се налива под наклон от бялата смес и се слага във фризера, докато стегне. Чашата се подпира! След като стегне, чашата се изправя и се налива разтопения и охладен шоколад със сметаната!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *