Нежният шоколадов кейк, хрупкавите бадеми, топящите се парченца шоколад и влажния, ароматен банан… истинска фантазия!
Необходими продукти:
125 г меко масло
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. мляно еспресо
2 с.л. счукани бадеми
кора от половин лимон
2 с.л. натурално какао
100 г натурален шоколад
1 банан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте мекото масло, заедно със захарта с помощта на миксер. Добавете едно по едно целите яйца, като разбивате между всяко на бавна скорост. В друга купа смесваме сухите съставки – брашното с бакпулвера, кафето, счуканите бадеми, кората от лимона и какаото. Внимателно ги изсипете в масления крем и разбъркайте добре. Нарежете шоколада на парченца и го разбъркайте леко в сместа.
Изсипете половината смес в на маслена и обилно набрашнена форма за кекс. Подредете отгоре кръгчета банан и ги покрийте с втората половина от сместа. Изпечете кекса в предварително загрята фурна около 50 минути, до готовност. Извадете го от формата и го оставете да се охлади напълно.