Шоколадов кейк с банан

Нежният шоколадов кейк, хрупкавите бадеми, топящите се парченца шоколад и влажния, ароматен банан… истинска фантазия!

Необходими продукти:

125 г меко масло

1/2 ч.ч. захар

3 яйца

120 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. мляно еспресо

2 с.л. счукани бадеми

кора от половин лимон

2 с.л. натурално какао

100 г натурален шоколад

1 банан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбийте мекото масло, заедно със захарта с помощта на миксер. Добавете едно по едно целите яйца, като разбивате между всяко на бавна скорост. В друга купа смесваме сухите съставки – брашното с бакпулвера, кафето, счуканите бадеми, кората от лимона и какаото. Внимателно ги изсипете в масления крем и разбъркайте добре. Нарежете шоколада на парченца и го разбъркайте леко в сместа.

Изсипете половината смес в на маслена и обилно набрашнена форма за кекс. Подредете отгоре кръгчета банан и ги покрийте с втората половина от сместа. Изпечете кекса в предварително загрята фурна около 50 минути, до готовност. Извадете го от формата и го оставете да се охлади напълно.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *