
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 3 бр. домашни
- олио – 1/2 ч.ч.
- захар – 1 ч.ч.
- брашно – 3 ч.ч. пресято
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- сода бикарбонат – 1 ч.л.
- какао – 5 с.л.
- течен шоколад – за глазиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата, добавете захарта и постепенно олиото при непрекъснато разбиване.
Добавяйте на порции, като ги редувате, брашното с киселото мляко и содата.
След като сместа се хомогенизира, разбъркайте с какаото и прехвърлете тестото в намазнена и леко набрашнена форма за кекс.
Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност.
Готовият кекс се обръща, след като престои 10 минути във формата. Глазира се с течен шоколад или с разтопен шоколад.