Шоколадов кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 3 бр. домашни
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно – 3 ч.ч. пресято
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • какао – 5 с.л.
  • течен шоколад – за глазиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата, добавете захарта и постепенно олиото при непрекъснато разбиване.

Добавяйте на порции, като ги редувате, брашното с киселото мляко и содата.

След като сместа се хомогенизира, разбъркайте с какаото и прехвърлете тестото в намазнена и леко набрашнена форма за кекс.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност.

Готовият кекс се обръща, след като престои 10 минути във формата. Глазира се с течен шоколад или с разтопен шоколад.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *