Шоколадов „мокър“ десерт

Необходими продукти за блата:

  • 5 яйца
  • 1 чаша захар (200 мл)
  • 1 ванилова захар
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша мляко
  • 2 чаши обикновено брашно
  • 5 лъжици какао
  • 1 бакпулвер

Необходими продукти за топинга:

  • 3 чаши мляко
  • половин чаша олио
  • 1 чаша захар
  • 1 ванилова захар
  • 5 лъжици какао
  • 100 г шоколад за готвене

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, след което добавете ваниловата захар, олиото, млякото, брашното, бакпулвера и какаото. Всичко се смесва и се слага в загрята на 190 градуса тава.

Докато блата се пече, пригответе топинга. Сложете млякото да заври и към него добавете захарта, ваниловата захар, шоколада и какаото, а след това и олиото.

Изстиналият дресинг се залива върху тортата. За украса може да поръсите с орехи.jenata.blitz.bg.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *