Шоколадов мус

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • яйца – 4 бр. пресни
  • захар – 1/4 ч.ч.
  • сметана – 2 и 1/2 ч.ч. течна, за разбиване
  • шоколад – към 230 г черен за готвене

Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.

Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците, върнете сместа в съда и отново на котлона разбивайте на слаб колтон за около 5 минути, като в никакъв случай не трябва да завира.

Добавете начупения шоколад, изчакайте малко, за да се затопли в крема и разбийте до еднородност.

Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника.

Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес.

Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки.

Украсата на шоколадовия мус е по избор.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *