Топ теми

Шоколадов мус с малини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • сметана – 200 мл течна, животинска
  • шоколад – 150 г черен + 50 г млечен
  • яйца – 3 бр. пресни
  • пудра захар – 3 с.л. + за украса
  • малини – 50 г пресни или замразени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте сметаната в съд на котлона и когато е добре сгорещена, я дръпнете и добавете начупения шоколад. Оставете така за 1 минута, без да бъркате и после разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте белтъците с малка щипка сол на сняг и след като започнат хубаво да бухват, добавете постепенно захарта. Разбийте до твърди и лъскави връхчета.

Разбъркайте шоколадовата смес с жълтъците. Добавете лъжица от сместа в белтъците и бъркайте внимателно. Добавяйте постепенно шоколад към белтъците, докато съедините двете смеси.

Разпределете муса в малки десертни чашки и завършете отгоре с малини. Сложете ги в хладилника и ги извадете 15 минути преди да поднесете десерта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *