Шоколадов пудинг

Необходими продукти:

2 с.л. царевично брашно
3 жълтъка
Кокоши яйца размер L 2
1/2 чаши прясно мляко
1/4 чаша какао
1 1/2 с.л. пчелен акациев мед
заквасена сметана
100 г. разтопен черен шоколад
2 с.л. масло
1/2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

В касерола смесете захарта, какаото, царевичното брашно и солта. Добавете млякото поетапно, докато разбърквате. Поставете касеролата на средно загрят котлон и разбърквайте, докато сместа заври (ще бъдат необходими около 6 минути).

Изсипете жълтъците в голяма купа и ги разбийте, докато станат на пяна. Бавно добавете половината от топлата какаова смес и не спирайте да бъркате. След това изсипете яйчената смес обратно в касеролата, докато я бъркате. Оставете сместа на котлона за около 3 минути или до получаването на гъста смес.

Свалете касеролата от котлона и добавете разтопените шоколад и масло. Ако сместа стои на буци, можете да я прецедите през цедка с фина мрежа.

Изсипете готовата смес в голяма купа и покрийте със стреч фолио. Оставете да стегне в хладилника за около 2 часа.

За финал просто поставете сместа в индивидуални купички и добавете топинг от смес от заквасена сметана и акациев мед. Време е да се поглезим и да си доставим неустоимо удоволствие под формата на шоколадово изкушение!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *