
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 3 бр.
- захар – 150 г
- масло – 80 мл
- мляко – 200 мл
- ванилова захар – 10 г
- бакпулвер – 10 г
- какао – 30 г
- брашно – 190 г
- ЗА СИРОПА
- мляко – 200 мл
- какао – 15 г
- ЗА КРЕМА
- сметана – 300 мл сладка
- маскарпоне – 250 г
- ЗА ЗАЛИВКА
- сметана – 200 г сладка
- шоколад – 200 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар.
Добавете млякото към яйцата и захарта и продължете да разбърквате.
Добавете маслото към всичко и комбинирайте. Изсипете какаото, бакпулвера и брашното в сместа, разбъркайте добре, за да се разбият бучките.
Печете на 200 °C за 20 минути.
Разбъркайте какаото и млякото в малък тиган и сварете за 3 минути. Изсипете върху готовата кора, за да сиропирате сладкиша.
Разбийте сладката сметана и я комбинирайте с маскарпонето.
Намажете кората с крема с маскарпоне.
Разтопете шоколада със сладка сметана на котлона и залейте шоколадовия сладкиш с маскарпоне.