Шоколадов сладкиш с маскарпоне

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 150 г
  • масло – 80 мл
  • мляко – 200 мл
  • ванилова захар – 10 г
  • бакпулвер – 10 г
  • какао – 30 г
  • брашно – 190 г
  • ЗА СИРОПА
  • мляко – 200 мл
  • какао – 15 г
  • ЗА КРЕМА
  • сметана – 300 мл сладка
  • маскарпоне – 250 г
  • ЗА ЗАЛИВКА
  • сметана – 200 г сладка
  • шоколад – 200 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар.

Добавете млякото към яйцата и захарта и продължете да разбърквате.

Добавете маслото към всичко и комбинирайте. Изсипете какаото, бакпулвера и брашното в сместа, разбъркайте добре, за да се разбият бучките.

Печете на 200 °C за 20 минути.

Разбъркайте какаото и млякото в малък тиган и сварете за 3 минути. Изсипете върху готовата кора, за да сиропирате сладкиша.

Разбийте сладката сметана и я комбинирайте с маскарпонето.

Намажете кората с крема с маскарпоне.

Разтопете шоколада със сладка сметана на котлона и залейте шоколадовия сладкиш с маскарпоне.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *