НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
краве масло – 250 г
захар – 200 г
ванилова захар – 1 бр.
яйца – 3 бр.
заквасена сметана – 200 г
брашно – 200 г
какао – 6 с.л.
бакпулвер – 20 г
прясно мляко – 4 с.л.
черен шоколад – 100 г
ГЛАЗУРА
черен шоколад – 150 г
сладкарска сметана – 100 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Разтопете маслото и добавете към яйцата. Добавете заквасената сметана и разбийте всичко. След това добавете брашното и бакпулвера и разбийте. Добавете какаото и млякото и разбийте.
Нарежете шоколада на по-малки парчета или използвайте шоколадови пръчици. Добавете шоколада към сместа. Намажете формата за печене и изсипете сместа за шоколадовия сладкиш.
Печете на 180 градуса за 30 минути. Когато домашният сладкиш е изпечен, сложете сладкарската сметана в тиган да се загрее на котлона и добавете шоколада, разбъркайте и залейте сладкиша.
Шоколадовия сладкиш с шоколадова глазура поднесете със следобедното кафе.