Съставки
За основата:
- 250 г шоколадови бисквити
- 70 г лешници
- 90 г масло
За крема:
- 400 г натурален шоколад
- 400 г сметана /30% – 36% масленост/
- 200 г прясно мляко
- 60 г захар
- 5 жълтъка
- 50 г масло
- сладолед
- плодове
- ядки
Начин на приготвяне
1. Смелете в блендер бисквитите с маслото на трохи.
2. Отделно смелете ядките, прибавете и тях. Не трябва да е прекалено мазно, по-добре да се отделят леко. Поставете в ринг или форма за тарт с диаметър 24 см – 26 см и натиснете плътно на дъното.
3. С чаша притиснете трохите от бисквити и масло към страните на формата.
4. При въртенето на чашата те полепват равномерно в кръг. Чашата събира трохите и ги качва върху формата.
5. Разтопете шоколада на водна баня. Загрейте сметаната и прясното мляко със захарта. След като заври, налейте върху разбитите жълтъци и върнете на котлона за няколко минути, съвсем леко да се сготвят, без да завира.
6. Смесете с разтопения шоколад на няколко пъти, докато се получи гладък крем.
7. Сложете мекото масло и пасирайте добре, за да придобие гланц.
8. Налейте върху основата и охладете. След като напълно стегне в хладилник, поднесете с топка сладолед, пресни плодове и ядки.gotvenezanachinaeshti