Шоколадов тарт

Съставки

За основата:

  • 250 г шоколадови бисквити
  • 70 г лешници
  • 90 г масло

За крема:

  • 400 г натурален шоколад
  • 400 г сметана /30% – 36% масленост/
  • 200 г прясно мляко
  • 60 г захар
  • 5 жълтъка
  • 50 г масло
  • сладолед 
  • плодове
  • ядки

Начин на приготвяне

1. Смелете в блендер бисквитите с маслото на трохи. 

2. Отделно смелете ядките, прибавете и тях. Не трябва да е прекалено мазно, по-добре да се отделят леко. Поставете в ринг или форма за тарт с диаметър 24 см – 26 см и натиснете плътно на дъното.

3. С чаша притиснете трохите от бисквити и масло към страните на формата.

4. При въртенето на чашата те полепват равномерно в кръг. Чашата събира трохите и ги качва върху формата.

5. Разтопете шоколада на водна баня. Загрейте сметаната и прясното мляко със захарта. След като заври, налейте върху разбитите жълтъци и върнете на котлона за няколко минути, съвсем леко да се сготвят, без да завира. 

6. Смесете с разтопения шоколад на няколко пъти, докато се получи гладък крем. 

7. Сложете мекото масло и пасирайте добре, за да придобие гланц. 

8. Налейте върху основата и охладете. След като напълно стегне в хладилник, поднесете с топка сладолед, пресни плодове и ядки.gotvenezanachinaeshti

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *