Шоколадов фъч

Съставки

  • 150 г яйца – 3 броя
  • 200 г захар
  • 50 г масло
  • 50 г олио
  • 100 г прясно мляко 
  • 140 г брашно
  • 8 г бакпулвер
  • 20 г какао
     

         За сиропа:

  • 250 г прясно мляко 
  • 250 г масло
  • 115 г захар
  • 25 г какао

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване около 3 – 4 минути.

2. След това налейте на тънка струя при непрекъснато разбиване смесените и разтопени заедно масло и олио.

3. Прибавете и прясното мляко по същия начин. 

4. Накрая сложете на няколко пъти пресетите заедно брашно, какао и бакпулвер. По този начин ще се смесят по-добре. Разбийте до получаване на кремообразна смес. 

5. Изсипете в намаслена тава. Можете да изберете между правоъгълна с размери 25 см на 30 см или 30 см кръгла.

6. Печете в предватително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор около 35 минути. 

7. Докато печете сладкиша направете заливката. Смесете млякото, маслото, захарта и какаото на котлон до завиране. 

8. Пасирайте сместа. Оставете настрана до изпичането на кекса, за да се охлади. 

9. След като се изпече го извадете и охладете за няколко минути. 

10. Нарежете на желаните от вас квадрати или правоъгълници. 

11. Залейте с приготвения сироп, като е добре и двете да бъдат охладени, но не студени. 

12. Десертът е готов за консумация, когато поеме напълно сиропа. Декорация от избита сметана е добър завършек.gotvenezanachinaeshti

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *