Съставки
- 150 г яйца – 3 броя
- 200 г захар
- 50 г масло
- 50 г олио
- 100 г прясно мляко
- 140 г брашно
- 8 г бакпулвер
- 20 г какао
За сиропа:
- 250 г прясно мляко
- 250 г масло
- 115 г захар
- 25 г какао
Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване около 3 – 4 минути.
2. След това налейте на тънка струя при непрекъснато разбиване смесените и разтопени заедно масло и олио.
3. Прибавете и прясното мляко по същия начин.
4. Накрая сложете на няколко пъти пресетите заедно брашно, какао и бакпулвер. По този начин ще се смесят по-добре. Разбийте до получаване на кремообразна смес.
5. Изсипете в намаслена тава. Можете да изберете между правоъгълна с размери 25 см на 30 см или 30 см кръгла.
6. Печете в предватително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор около 35 минути.
7. Докато печете сладкиша направете заливката. Смесете млякото, маслото, захарта и какаото на котлон до завиране.
8. Пасирайте сместа. Оставете настрана до изпичането на кекса, за да се охлади.
9. След като се изпече го извадете и охладете за няколко минути.
10. Нарежете на желаните от вас квадрати или правоъгълници.
11. Залейте с приготвения сироп, като е добре и двете да бъдат охладени, но не студени.
12. Десертът е готов за консумация, когато поеме напълно сиропа. Декорация от избита сметана е добър завършек.gotvenezanachinaeshti