Щерката на Каракачанов организира сватби

Единствената дъщеря на Красимир Каракачанов – Деница, няма никакво желание да се занимава с политика, узна HotArena

29-годишното момиче е завършило право и маркетинг, но се развива в съвсем различна сфера. От известно време Деница има собствена агенция за организация на сватби. Тя организира сватби според старите български обичаи като могат да бъдат изпълнени всички ритуали, които са се спазвали навремето.

От приготвянето на сватбените хлябове, през организиране на момкова и момина вечер, до самата венчавка и вричането. Щерката на Каракачанов предлага под наем на бъдещите младоженци и традиционни сватбени носии за тях и гостите им, както и подходящ реквизит като прибори, съдове, покривки. Предлагат се и специални сватбени покани и подаръци за гостите, които също съдържат препратки към българския бит и култура. 

Идеята за агенцията се заражда покрай сватбата на Деница. Преди две години тя каза „да“ на дългогодишния си приятел на две церемонии – модерна и издържана в стар стил. Традиционната беше в Боженци и беше организирана според българските обичаи като бяха спазени почти всички ритуали. Нито Деница, нито Никола имаха щуро ергенско или моминско парти в някой нощен клуб, а си направиха момкова и момина вечер. 

Именно след собствената си сватба Деница решва, че иска да си направи такава агенция заедно с добрата си приятелка Веселка Тончева, която е фолклорист и познава в детайли нашата култура. Засега обаче само няколко двойки са се възползвали от услугите на агенцията, което показва, че интересът към нея не е твърде голям. 

Това обаче пък дава време на Деница да се посвети на най-важната роля в живота си – тази на майка. В края на януари тя роди първото си дете, но пази всички подробности за събитието в тайна. Знае се само, че бебето е момиченце и се казва Мая, пише Галерия

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *