НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
12 бр. фини кори за баница100 г златни стафиди1 1/3 ч.ч захар½ ч.ч орехи
1 пакетче канела
16 – 17 с.л олио
1 кг ябълки
4 с.л галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Голяма тава намазваме с 2 с.л. олио с помощта на силиконова четка. В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме с лъжица. Смиламе орехи с помощта на машинка. В друга купичка смесваме златните стафиди и смлените орехи и разбъркваме с лъжица. Обелваме ябълките от кората и почистваме от семките. Настъргваме ябълките с едрото ренде в тава. Отцеждаме сока от ябълките леко и ги объркваме с галетата, за да не са много мокри. Разгръщаме корите за баница и си отделяме 6 по 2 бр. В две от корите наръсваме с ябълки равномерно. После ръсим със захар и канела. След това ръсим с орехи и стафиди. Най-отгоре за завършек ръсим с по 2 с.л олио. Навиваме на руло. Така процедираме докато свършат продуктите. Редим рулата едно до друго в тавата. Отгоре ръсим с 2-3 с.л олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем рулата като поизстинат с остър нож