Юноша на „Вихрен“ се завърна в родния Петрич, първата лятна контрола на „Бела“ срещу бивши комити

20-годишният продукт на школата на „Вихрен“ Петър Добринков се присъедини към тренировките на „Беласица“. Той е петричанин, но е преминал през всички възрасти на детелините, тъй като е учил в курортния град. През сезоните 2017/18 и 2018/19 г. бе част от мъжкия състав на санданчани, а за последно се подвизаваше из ниските дивизии на Северна Гърция. Вътрешният халф подсили четвъртодивизионния „Дигенис“ /Ано Порой/ през зимната пауза и записа 4 мача за сините, в които вкара и едно попадение, преди футболът отвъд Промахон да бъде блокиран, както и навсякъде по света.

„Чух се с шефовете на „Бела“ и се разбрахме от понеделник да започна занимания с отбора от родния ми град“, потвърди решението си да стане комита П. Добринков.

С отбора, воден от Саша Симонович, продължава да се готви преминалият през „Чавдар“ /Етрополе/ и ЦСКА Стефан Бакалов. На централния нападател от Враня Ангел Гацев натоварванията му дойдоха в повече и си тръгна. В хода на последното занимание през миналата седмица Симонович проведе двустранна игра с подопечните си, разделяйки ги на два отбора  във формат 8+1, а за сряда е насрочена контрола с юношите старша възраст. Единствената официално заявена проверка до 18 юни, когато футболистите от първия отбор ще получат по-дълга почивка преди началото на подготовката за новия сезон, е спарингът с „Монтана“. Мачът е планиран за 13 юни и ще се играе на стадион в столицата, който ще бъде подсигурен от щаба на кандидата за промоция в елита, включващ бившите футболисти на „Беласица“ Венцислав Иванов и Светлан Кондев.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *