Ябълкови палачинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ябълки – 2 бр. (200 г почистени и обелени)
  • ром – 30 мл или сладко десертно вино
  • лимонов сок – няколко капки
  • брашно – 100 г
  • прясно мляко – 240 мл
  • вода – 30 мл
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 1 щипка
  • ванилова захар – 2 ч.л.
  • олио – 1 с.л. (10 г)
  • масло – за намазняване на тигана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани.

Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар. Добавете прясното мляко, водата, олиото и накрая брашното, като продължавате да разбивате на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. Може да ви се стори рядка, но на този етап не добавяйте повече брашно.

Приберете в хладилник за 1 час. Така сместа ще се сгъсти, но ако накрая отново ви се види, че е твърде течна, сложете съвсем малко брашно.

Намазнете с масло дъното на тиган с незалепващо дъно, загрейте го на умерен огън.

Сложете ябълковите парченца в сместа за палачинките и разбъркайте.

Когато тиганът се нагрее, слагайте по черпак от палачинковата смес и разпределяйте равномерно по дъното както нея, така и парченцата от плода.

Печете 2 минутки от едната страна, след това обърнете за минутка и от другата. Това време е ориентировъчно, вие може да ги приготвите със загар, какъвто ви харесва.

Поднесете вкусните ябълкови палачинки топли.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *