Ябълкови сладки

Студеното време е тук, а заедно с него и по-дългите и уютни вечери вкъщи. Краят на есента и началото на зимата е едно магично време, в което имаме възможността да разгърнем хобитата си и да обърнем повече внимание на приятелите и семейството си, а какво по-хубаво от това да зарадваме любимите си хора с домашни бисквитки. Ако имате ябълки в излишък и се чудите какво да ги правите, направете сладки! Рецептата се приготвя изключително бързо, а пухкави сладки, които ще получите, можете да си хапвате по всяко време.

Рецепта за ябълкови бисквити

Необходими продукти:

  • 400 г ябълки
  • 3 по-големи или 4 по-малки яйца
  • 50 гр. масло
  • 100 гр. захар
  • 150 гр. брашно
  • 1 1/2 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л канела

Начин на приготвяне:

Започнете, като обелите ябълките и ги нарежете на малки кубчета, за да са готови. В голяма купа смесете яйцата, маслото, което трябва да е разтопено, захарта. Към тях добавете брашното, бакпулвера и канелата и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Ябълките прибавете последни и отново разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен реотан. В голяма тава с хартия за печене оформете кръгчета от сместа, като размерът зависи от личните ви предпочитания. Печете около 30 минути или до получаване златист цвят.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *