Ябълкови сладки

Студеното време е тук, а заедно с него и по-дългите и уютни вечери вкъщи. Краят на есента и началото на зимата е едно магично време, в което имаме възможността да разгърнем хобитата си и да обърнем повече внимание на приятелите и семейството си, а какво по-хубаво от това да зарадваме любимите си хора с домашни бисквитки. Ако имате ябълки в излишък и се чудите какво да ги правите, направете сладки! Рецептата се приготвя изключително бързо, а пухкави сладки, които ще получите, можете да си хапвате по всяко време.

Рецепта за ябълкови бисквити

Необходими продукти:

  • 400 г ябълки
  • 3 по-големи или 4 по-малки яйца
  • 50 гр. масло
  • 100 гр. захар
  • 150 гр. брашно
  • 1 1/2 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л канела

Начин на приготвяне:

Започнете, като обелите ябълките и ги нарежете на малки кубчета, за да са готови. В голяма купа смесете яйцата, маслото, което трябва да е разтопено, захарта. Към тях добавете брашното, бакпулвера и канелата и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Ябълките прибавете последни и отново разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен реотан. В голяма тава с хартия за печене оформете кръгчета от сместа, като размерът зависи от личните ви предпочитания. Печете около 30 минути или до получаване златист цвят.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *