НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 2 ч.ч.
- яйца – 3 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- олио
- бакпулвер – 1 пакетче
- канела – 3 ч.л.
- орехи – 5 – 6 бр.
- ябълки – 2 – 3 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
С миксер се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се олио и канелата. Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа.
Обелват се и се настъргват ябълките (ако това е направено предварително, ще потъмнеят). Смилат се орехите и заедно с ябълките се добавят също към сместа. Всичко се разбърква добре.
Изсипва се ябълковия кекс в намазнена тава или форма за кекс и се пече на 160 градуса до суха клечка.
loading...