Ябълков кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 3 бр.
  • олио – 4 – 5 с.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • канела – 1 ч.л.
  • ябълки – 3 средни

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *