НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 2 ч.ч.
- захар – 1 ч.ч.
- яйца – 3 бр.
- олио – 4 – 5 с.л.
- бакпулвер – 1 пакетче
- канела – 1 ч.л.
- ябълки – 3 средни
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.
Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.
Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.
loading...