
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- зелени ябълки – 4 бр.
- захар – 2 ч.ч.
- яйца – 2 бр.
- брашно – 2 ч.ч.
- прясно мляко – 100 мл
- бакпулвер – 1 пакетче 10 г
- ванилена захар – 1 пакетче 10 г
- канела – 3 ч.л.
- краве масло – 125 г
- олио – 1/2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ябълките се обелват, режат на кубчета и оставят в купичка.
В отдела купа разбиваме първо яйцата и захарта до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавяме бакпулвера, ванилията, канелата, олиото и омекналото полуразтопено краве масло, брашното и прясното мляко.
Разбиваме всичко до получаване на много гъсто тесто. Прибавяме ябълките и разбъркваме с дървена лъжица.
Изсипваме във форма за печене, която е намазнена, поръсваме с натрошените орехи и печем на предварително загрята на 160-170 градуса фурна.
Печем ябълковия сладкиш около 40-45 мин.