Ябълков сладкиш с орехи и канела 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • зелени ябълки – 4 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • прясно мляко – 100 мл
  • бакпулвер – 1 пакетче 10 г
  • ванилена захар – 1 пакетче 10 г
  • канела – 3 ч.л.
  • краве масло – 125 г
  • олио – 1/2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките се обелват, режат на кубчета и оставят в купичка.

В отдела купа разбиваме първо яйцата и захарта до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавяме бакпулвера, ванилията, канелата, олиото и омекналото полуразтопено краве масло, брашното и прясното мляко.

Разбиваме всичко до получаване на много гъсто тесто. Прибавяме ябълките и разбъркваме с дървена лъжица.

Изсипваме във форма за печене, която е намазнена, поръсваме с натрошените орехи и печем на предварително загрята на 160-170 градуса фурна.

Печем ябълковия сладкиш около 40-45 мин.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *