Ябълков Щрудел с Бисквити

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 6 бр.
  • олио – за поръсване корите
  • бисквити – 6 бр. натрошени
  • кафява захар – 2 с.л.
  • канела – 1 ч.л. равна
  • ябълки – 2 бр.
  • стафиди – 2 с.л.
  • пудра захар – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вкусен щрудел с ябълки и бисквити се получи, сочен и с вкусна плънка.

Останали 6 кори се разтварят на плота.

Една зелена и една червена ябълка се рендосват обелени на едро ренде, бисквити се смилат ситно.

Поръсват се ябълките с кафява захар и канела. След 5 минути се отцеждат и сокът се запазва.

Ябълките се смесват със стафидите. Не е нужно да прибавяте лимонов сок, зелената ябълка има леко кисел вкус.

Вземат се две кори, първата поръсвате с олио, отгоре втора кора и по тясната страна си разпределя плънката и поръсвате с бисквити.Навиват се на руло, нарежете в намазнена тава.

Получените три рула, нарежете ги на парчета и отгоре намажете с олио, може и с масло.

Печете в загрята фурна 180°C до златиста коричка.

Извадете и с четка обилно намажете ябълковия щрудел с отцедения сок.

Поръсете с малко пудра захар и сервирайте ябълковия сладкиш.

Сладко киселия вкус е страхотен. Да ви е сладко!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *