Ягодово Тирамису

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
крема сирене – 175 г Филаделфия
маскарпоне – 250 г
портокалов сок – 200 мл прясно изцеден
шоколад – бял 200 г
сладкарска сметана – 200 мл (за разбиване)
пудра захар – 80 г
ванилия – 2 прахчета
бишкоти – 24 бр.
ягоди – 200 г

Начин на приготвяне

Разтопете белия шоколад в микровълнова печка на ниска температура или на водна баня. В голяма купа разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета. В друга купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Добавете разтопения поохладен бял шоколад и разбъркайте с въртеливи движения до усвояването му от сместа.

Добавете разбитата сладкарска сметана, като предварително си отделите за украса. Разбъркайте внимателно и с въртеливи движения, докато се смесят двата крема. Почистете и нарежете ягодите на тънки парченца. Вземете една бишкота и я потопете за кратко в портокаловия сок. Направете един ред от натопени бишкоти в приготвена тава. Намажете с крем с маскарпоне. Подредете отгоре ягоди. Наредете втори слой натопени в портокалов сок бишкоти и отгоре отново крем и ягоди. Приберете сладкиша в хладилника за няколко часа да се охлади. Извадете и декорирайте с отделената сметана (или с крем, ако е останал) и ягоди. За правоъгълна тава 26/20 см или две малки тавички от 13/20 см

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *