НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 5 бр.
- захар – 1 и 1/2 ч.ч.
- брашно – колкото поеме
- ягоди – 100 – 150 г
- сода бикарбонат – 1/2 детска лъжица
- олио – 10 15 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа разбиваме захарта и яйцата, докато се разбият, и прибавяме и олиото и разбиваме добре с миксера.
След това слагаме и содата и настърганите или намачкани с вилица ягоди и разбъркваме.
Прибавяме и полека брашното, докато се получи кексова смес, но да не е много гъсто.
След това слагаме в кексова форма, която предварително сме намазали с олио и поръсили с брашно и слагаме да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса до готовност.
loading...