Ягодов пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 броя
  • брашно – 200 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • захар – 3 – 4 с.л.
  • сода – 1 ч.л. за хляб
  • сол – 1 щипка
  • сладко – 2 с.л. от ягоди
  • ягоди – 400 г пресни
  • масло – 2 с.л.
  • мента – листа за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта и започнете да разбърквате с помощта на дървена лъжица или др. пособие като прибавяте брашното.

Следва прясното мляко, 1 с.л. масло, захарта, содата и сладкото от ягоди. Объркайте добре, добавете щипка сол и нарязаните на парчета ягоди.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и сложете отгоре да потънат леко няколко резена ягоди. Сложете да се пече за около 1/2 час в предварително загряна на 200 градуса фурна.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *