НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 броя
- брашно – 200 г
- прясно мляко – 100 мл
- захар – 3 – 4 с.л.
- сода – 1 ч.л. за хляб
- сол – 1 щипка
- сладко – 2 с.л. от ягоди
- ягоди – 400 г пресни
- масло – 2 с.л.
- мента – листа за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта и започнете да разбърквате с помощта на дървена лъжица или др. пособие като прибавяте брашното.
Следва прясното мляко, 1 с.л. масло, захарта, содата и сладкото от ягоди. Объркайте добре, добавете щипка сол и нарязаните на парчета ягоди.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и сложете отгоре да потънат леко няколко резена ягоди. Сложете да се пече за около 1/2 час в предварително загряна на 200 градуса фурна.
loading...