Необходими продукти:
- домати 1 кг
- лук 1 глава
- чушка/пиперка 2 броя – 1 червена и 1 зелена
- чесън 4 скилидки
- червен пипер 1 чаена лъжица
- кимион 1/2 чаена лъжица
- черен пипер 1/2 чаена лъжица
- олио 50 мл
- сирене 150 грама
- магданоз 1/2 връзка
- яйца 6 броя
Начин на приготвяне:
.Доматите нарежете на кубчета, лука на полумесци, двете чушки също на кубчета, а чесъна на филийки.
В дълбок тиган сгорещете олио, след което изсипете в него лука и нарязаните чушки/пиперки. Запържете до омекване, след което добавете и нарязаните домати, чесъна, 1 чаена лъжица сол и подправките. Варете, докато сосът се посгъсти.
Идва моментът, в който трябва да намалите котлона на по-ниска степен. Към сгъстения сос добавяте и натрошеното сирене и отново разбърквате. С помощта на лъжица оформяте 6 гнезда в доматения сос, в които чуквате по едно яйце, слагате капак на тигана и варите на слаб огън около 5-8 минути, в зависимост от това, колко рохки искате да са яйца.
След като ястието е готово, поръсвате със ситно нарязан магданоз.