
Необходими продукти:
4-6 яйца
3 с.л зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на дребно
1 зелена люта чушка, нарязана на тънки лентички
2 скилидки чесън
2 големи домата, нарязани на кубчета
1 чаена лъжица къри
Сол на вкус
1 чаша вода
Магданоз (за поръсване)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте мазнината в подходящ тиган. Сложете лука и задушете с малко вода за няколко минути. Добавете чушката и чесъна и оставате да се задуши за още няколко минути, докато лукът омекне и стане прозрачен. Разбърквайте леко.
2. Добавете доматите и оставете да ври няколко минути, след което добавете кърито и сол на вкус.
3. Сложете водата и намалете силата на огъна. Оставете за още няколко минути.
4. След това внимателно счупете яйцата едно по едно в тигана. Ако предпочитате яйцата рохки, махнете тигана след 3-4 минути.
5. Сервирайте поръсени с магданоз.