Необходими продукти:
3 яйца
250 г домати, белени
2 стръка пресен лук
1 чушка
150 г шунка
100 г кашкавал
сол
черен пипер
червен пипер
½ чаена лъжичка захар
риган
пресен магданоз
Приготвяне:
Настържете кашкавала. Нарежете шунката на кубчета. Нарежете пресния лук на ситно, както и чушката. Можете да използвате домати от консерва, но може и пресни. Загрейте мазнината в съд, подходящ както за пържене, така и за печене. В него запържете леко лука, шунката и чушката. Овкусете с подправките, добавете доматите. Към тях добавете и захарта. Тя ще убие киселинността на доматите.
Разбърквайте на слаб огън за около 15 минути, след това свалете от котлона.
Чукнете трите яйца върху останалите продукти. Поръсете добре с кашкавала. Печете в умерена фурна за около 20 минути. Извадете от фурната