Яйца по панагюрски

Необходими продукти

  • 3 яйца
  • 100 гр. сирене
  • 200гр. кисело мляко
  • 3 скилидки чесън
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. сол
  • 30гр. масло

Как се приготвя

  1. Сложете на котлона подходящ дълбок съд и налейте на дъното 2-3 пръста вода и сложете на котлона да заври.
  2. Докато чакате водата да заври, нека се заемем с подложката за яйцата по панагюрски. В дълбок съд сложете киселото мляко и отгоре натрошете сиренето на малки бучки. Можете да ползвате вилица за по-дребно намачкваме, ако не харесвате големи парчета сирене! След това нарежете на много ситно чесъна, и го сложете и него в съда – разбъркайте добре!
  3. И така приготвената смес я разстелете на дъното на подходяща чиния. С това направата на подложката приключи – да се върнем на котлона.
  4. След като водата заври, добавете към нея 1 с.л. сол и 2 с.л. оцет. Разбъркайте добре и намалете котлона на половина.
  5. Когато температурата спадне, с помощта на малка купичка, добавете яйцата внимателно във водата. (вижте детайли във видеото)
  6. За готовност на яйцата ви трябват точно 4 минути! След това, с решетъчна лъжица, вземете внимателно яйцата и ги разположете върху подложката от кисело мляко.
  7. И накрая, остана само да сложим в тиган, маслото и когато то се разтопи, към него да добавим червения пипер, да разбъркаме и с тази смес, да залеем отгоре яйцата.
  8. Можете да овкусите допълнително с още малко червен и черен пипер. Може да поръсите и с малко магданоз. Приятно хапване!

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *