Сложете на котлона подходящ дълбок съд и налейте на дъното 2-3 пръста вода и сложете на котлона да заври.
Докато чакате водата да заври, нека се заемем с подложката за яйцата по панагюрски. В дълбок съд сложете киселото мляко и отгоре натрошете сиренето на малки бучки. Можете да ползвате вилица за по-дребно намачкваме, ако не харесвате големи парчета сирене! След това нарежете на много ситно чесъна, и го сложете и него в съда – разбъркайте добре!
И така приготвената смес я разстелете на дъното на подходяща чиния. С това направата на подложката приключи – да се върнем на котлона.
След като водата заври, добавете към нея 1 с.л. сол и 2 с.л. оцет. Разбъркайте добре и намалете котлона на половина.
Когато температурата спадне, с помощта на малка купичка, добавете яйцата внимателно във водата. (вижте детайли във видеото)
За готовност на яйцата ви трябват точно 4 минути! След това, с решетъчна лъжица, вземете внимателно яйцата и ги разположете върху подложката от кисело мляко.
И накрая, остана само да сложим в тиган, маслото и когато то се разтопи, към него да добавим червения пипер, да разбъркаме и с тази смес, да залеем отгоре яйцата.
Можете да овкусите допълнително с още малко червен и черен пипер. Може да поръсите и с малко магданоз. Приятно хапване!