Ястие с пилешко филе и сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко филе – 500 г. 
лук стар – 1 глава кромид 
печурки – 250 г. 
готварска сметана – 200 мл. 
черен пипер2 щипки сол 
олио – 80 мл. 
кашкавал – 200 г. 
индийско орехче 
картофи – 800 г. 
масло – 3 с.лсух магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на хапки. Слагаме олиото в тиган и задушаваме месото. Трябва да си промени цвета и да омекне. Разбъркваме докато запържваме. Нарязваме ръбите на тънко заедно с пънчетата. Когато е почти готово почистваме главата лук я нарязваме на дребно. Изсипваме лука и гъбите при месото и те да се задушат. Разбъркваме често. Котлона го намаляваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Подправяме и с индийско орехче на прах и сух магданоз. Изсипваме готварската сметана и разбъркваме. Слагаме отгоре капак и на тихо оставяме да си къкри за около 15 минути. Обелваме картофите и ги нарязваме на малки парчета, за да се сварят по бързо. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона да се сварят. Подправяме ги със сол. Като се сварят ги отцеждаме и изсипваме в тавичка или друг съд да са охладят леко. След като като сместа от картофи, готварска сметана, лук и гъби е готова я изсипваме в тавичка намазана масло. Изравняваме. Настъргваме картофите с ренде и ги разпределяме равномерно отгоре. Върху картофите настъргваме кашкавала с ренде-също равномерно разпределяме. Добре е да има повечко кашкавалче. Печем във фурна загрята предварително на 200 градуса за около 20-25 мин. Като е готово поднасяме топло със салата. Режем парче и сервираме. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *