НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко филе – 500 г.
лук стар – 1 глава кромид
печурки – 250 г.
готварска сметана – 200 мл.
черен пипер2 щипки сол
олио – 80 мл.
кашкавал – 200 г.
индийско орехче
картофи – 800 г.
масло – 3 с.лсух магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на хапки. Слагаме олиото в тиган и задушаваме месото. Трябва да си промени цвета и да омекне. Разбъркваме докато запържваме. Нарязваме ръбите на тънко заедно с пънчетата. Когато е почти готово почистваме главата лук я нарязваме на дребно. Изсипваме лука и гъбите при месото и те да се задушат. Разбъркваме често. Котлона го намаляваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Подправяме и с индийско орехче на прах и сух магданоз. Изсипваме готварската сметана и разбъркваме. Слагаме отгоре капак и на тихо оставяме да си къкри за около 15 минути. Обелваме картофите и ги нарязваме на малки парчета, за да се сварят по бързо. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона да се сварят. Подправяме ги със сол. Като се сварят ги отцеждаме и изсипваме в тавичка или друг съд да са охладят леко. След като като сместа от картофи, готварска сметана, лук и гъби е готова я изсипваме в тавичка намазана масло. Изравняваме. Настъргваме картофите с ренде и ги разпределяме равномерно отгоре. Върху картофите настъргваме кашкавала с ренде-също равномерно разпределяме. Добре е да има повечко кашкавалче. Печем във фурна загрята предварително на 200 градуса за около 20-25 мин. Като е готово поднасяме топло със салата. Режем парче и сервираме.