
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 4 порции
1/2 кг зелен фасул
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 домата
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
2 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Зеленият фасул (1/2 кг) се измива и нарязва.
Лукът (1 глава), морковите (2 бр) и чесънът (4 скилидки) се нарязват на ситно.
Задушават се в малко олио (1/2 кг). Щом омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. Залива се с малко вода, разбърква се и се оставя да се задуши на слаб огън. Яхнията се овкусява се със сол и пипер.
Щом сосът намалее, се добавят доматите (2 бр), нарязани на дребни кубчета или рендосани. Ястието се разбърква и когато заври, яхнията се сгъстява с брашното (2 с.л.), разтворено в малко вода. Готви се още няколко минути при постоянно бъркане и накрая зеленият боб се овкусява с чубрица и магданоз.