НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук – 1 връзка пресен
чесън – 2 стръка пресен
олио – 60 мл
картофи – 1 кг
свинско месо – 600 г
доматен сок – 400 г
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
брашно – 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се почистват и нарязват на средно големи парчета.
Измиват се добре от скорбялата.
Месото се нарязва на парчета, овкусява се със сол, черен пипер, чубрица и зехтин и се запича за 10 минути на 180 °C във фраера (или фурната за 20 минути).
В тенджерка се сипва олиото и ситно нарязаният лук и чесън, запържва се за кратко, след което се добавят картофите.
Задушават се 5-6 минути само на мазнина, след това се добавя месото. Овкусява се и се налива топла вода, да покрие добре продуктите.
Оставя се на средна степен на котлона. Когато ястието е почти готово, се добавя доматеният сок.
Оставя се около 10 минути, да се до сготви. Брашното се разтваря със студена вода, да се получи гладка кашичка, гребва се от горещия сос и се сипва към кашата, разбърква се и се сипва в яхнията със свинско с непрекъснато бъркане.
Поръсва се ситно нарязан магданоз яхнията с пресни картофи и свинско месо.