Необходими продукти
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
1 ванилия
1 ч.л. канела
250 г зърна от грозде без семе
олио за намазване
захар за поръсване
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се и другите продукти (без гроздето) и се разбъркват добре, докато се получи меко тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно продълговата тавичка. Отгоре се нареждат добре измитите и подсушени плодове. Поръсва се със захар. Сладкишът се пече при температура 180 С за около 30-40 минути или докато клечка за зъби излиза свободно от сладкиша, без по нея да има полепнало тесто. Поднася се леко охладен и нарязан на квадрати.
Сладкишът може да се приготви и със сини сливи или кайсии, а ако не се разполагате с пресни плодове – със стафиди или различни видове конфитюри.