Рибена чорба от сьомга

Необходими продукти

1 глава от сьомга

1 глава лук

1-2 бр. моркови

1 бр. зелена и червена чушка

1-2 картофи

50 г ориз

3-4 с.л. домати от консерва

1/2 глава целина

1 ч.ч. кисело мляко

1 бр. яйце

девесил, сол

олио

Начин на приготвяне

Главата от рибата се сварява в 2 л вода заедно със солта. Побелеят ли очите на рибата значи е сварена, изважда се и се обезкостява. Лука, морковите, чушките, картофите, и целината се нарязват на дребно и заедно с олио се изсипват в прецедения рибен бульон. След като са се сварили зеленчуците се прибавят ориза и доматите. Оставя се да ври 15 минути, след което се прибавя и рибата. Прави се застройка от киселото мляко и жълтъка, най-накрая се прибавя ситно нарязания девесил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *