Необходими продукти
1 глава от сьомга
1 глава лук
1-2 бр. моркови
1 бр. зелена и червена чушка
1-2 картофи
50 г ориз
3-4 с.л. домати от консерва
1/2 глава целина
1 ч.ч. кисело мляко
1 бр. яйце
девесил, сол
олио
Начин на приготвяне
Главата от рибата се сварява в 2 л вода заедно със солта. Побелеят ли очите на рибата значи е сварена, изважда се и се обезкостява. Лука, морковите, чушките, картофите, и целината се нарязват на дребно и заедно с олио се изсипват в прецедения рибен бульон. След като са се сварили зеленчуците се прибавят ориза и доматите. Оставя се да ври 15 минути, след което се прибавя и рибата. Прави се застройка от киселото мляко и жълтъка, най-накрая се прибавя ситно нарязания девесил.
loading...