Домашна юфка

Продукти:

1 л. прясно мляко
10 бр.-яйца/по възможност домашни/
3 с.л.-олио
1 ч.л.-сол
брашно/колкото поеме/

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с олиото и солта.
Към тях се изсипва прясното мляко.
Добавя се брашното и се меси тесто.
Дели се на 20 топчета.
Покриват се с влажна кърпа.
Точат се кори и се редят на чисти чаршафи на открито.
Съхнат на слънце.Обръщат се веднъж след като подсъхнат .
После се начупват на едри парчета.
Пекат се във фурната , докато придобият леко златист цвят.
Съхраняват се в памучна торба.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *