HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Месарският бос Б. Киройчев разширява семейния бизнес, фирмата на съпругата му „Милица 72” пое чистотата в община Кочериново

Месарският бос Борис Киройчев разширява бизнеса си. Фирмата на съпругата му Петранка Киройчева – „Милица-72“ ЕООД, единствена подаде оферта за обявената от кмета Иван Минков обществена поръчка за зимното поддържане на пътищата в община Кочериново и комисията по преценката на документите й даде „ок“ и прати папката в кабинета на градоначалника за подписване на договор.

Киройчева ще събира снега с 5 МПС-та, 4 от които е взела под наем. Те ще стоят паркирани в двор в Кочериново, който фирмата наела специално за целта на 3 октомври 2016 г. Колите са достатъчни, тъй като изискването към кандидатите за обществената поръчка бе за минимум 3 снегопочистващи машини и 1 превозно средство за опесъчаване на пътищата.

Цените, по които ще работи П. Киройчева, са 377 лв./км без ДДС за почистване на сняг и лед, 452 лв./км без ДДС за опесъчаване и 51 лв./км без ДДС за придвижване на техниката до района за снегопочистване и опесъчаване. Общата цена, предложена от „Милица-72“ за зимното поддържане на общинската пътна мрежа в състояние за норално движение на всички пътни превозни средства през зимата на 2016-2017 г., е 51 040 лв.

С тази обществена поръчка фирмата на Киройчева, която носи името на популярната марка месни продукти, произвеждани от семейството,  се очертава категорично бизнес партньор на общината по отношение на чистотата в Кочериново и околните села. През август т.г. отново „Милица-72“ спечели обществена поръчка за 1 100 000 лв. без ДДС, срещу които в продължение на 5 г. ще събира и третира твърди и течни отпадъци, включително канализационни води, и ще извършва санитарни и почистващи услуги на територията на цялата община, тоест ще изпразва контейнерите на Кочериново и селата Бараково, Боровец, Бураново, Драгодан, Крумово, Мурсалево, Пороминово, Стоб, Фролош и Цървище, и ще извозва боклука до общинското депо в местността Айдере на с. Бараково. И тук „Милица-72“ бе единственият кандидат, поради което предложената от нея цена от 1 095 561 лв. без ДДС напълно се вписа в критерия „най-ниска“.

Месарската фирма ще събира битовите отпадъци в 2145 контейнера, тип „Мева”, с вместимост 110 л, осигурени от община Кочериново, и още 3285 броя, които следва да осигури в рамките на срока на договора – по 20% на година. Съдовете за смет, които „Милица-72“ трябва да достави, ще бъдат ползвани в общината само в срока на договора. 

С новото поприще в сферата на чистотата сем. Киройчеви категорично локализира бизнеса си в Кочериново. Тук от години е основната производствена база на главния им бизнес – месопреработването, а само преди месец дъщерята на Борис Киройчев – Борислава, започна строеж на кравеферма до базата за 250 животни. 
Семейният бизнес на Киройчеви стартира през 1990 г. с 5-има души персонал и ориентация към производство на свинско и говеждо месо от собствени животни, но през изминалите 26 г. цялото семейство с много труд и постоянство успя да изгради собствена свинеферма и кравеферма, кланица с месопреработка, мандра и 2 фирмени магазина на територията на Благоевград. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *