Боб в гърне

Продукти:

2 ч. ч. бял боб

2-3 глави кромид лук
2 домата
2 моркова
олио
целина
чубрицa
сол
1-2 ч. л. захар
брашно
червен пипер

Приготвяне:

• Бобът се измива, след което се вари в глинено гърне.
• Преди да се свари напълно се добавят нарязаните на полумесеци глава лук, на шайби – моркови, целината и олиото.
• Когато продуктите омекнат се добавят и доматите, чубрица, сол и захар.
• Ястието се оставя да поври 30 минути.
• Приготвя се запръжка от останалата ситно нарязана глава лук, брашно и червен пипер в съотношение 1:2, след което тя се изсипва в гърнето при останалите продукти.
• Бобът в гърне по рецепта на баба се разбърква и се поднася.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *