Продукти:
1 1/2 кг броколи
250 мл. сметана
100 г синьо сирене
50 г масло
Рецепта:
Броколите се измиват и накъсват на розички. Пускат се във вряща подсолена вода за няколко минути, докато омекнат. След това се слагат в гевгир и се поставят под течаща ледено студена вода. Това се прави, за да се спре топлинния процес и да могат броколите да запазят свежия си зелен цвят.
След това броколите се слагат в дълбок тиган и към тях се добавя маслото. Щом се разтопи, се прибавя течната готварска сметана, а също и настърганото или натрошено синьо сирене. Бърка се, докато сосът леко се сгъсти. След това ястието се премества в тавичка и се поставя в гореща фурна да се запече. Сол не се добавя, тъй като синьото сирене е достатъчно солено. Сервира се горещо.
loading...