Продукти:
750 г свинско месо за готвене
олио
150-200 мл гореща вода
1,5 кг кисело зеле
1-2 глави кромид лук
1 ч. л. червен пипер
4-5 люти пиперки
черен пипер
олио
150-200 мл гореща вода
1,5 кг кисело зеле
1-2 глави кромид лук
1 ч. л. червен пипер
4-5 люти пиперки
черен пипер
Приготвяне:
loading...
Лукът се нарязва на дребно. Свинското месо за готвене се нарязва на парчета. Задушава се в част от мазнината и малко вода, след което се изважда. В същата мазнина се задушава нарязаният лук. Поръсва се с червен пипер и се залива с водата. Връща се свинското месо. Оставя се да ври на умерен огън 20-30 минути. Зелето се нарязва на ивички. В огнеупорна тава се сипва останалата мазнина. Отгоре се разпределя зелето. Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 180 С. Зелето се задушава 20-30 минути или до омекване. Прибавят се свареното месо, лютивите пиперки и черния пипер. Ястието свинско със зеле се слага отново във фурната. Пече се до зачервяване.