Домашни пърленки

Необходими продукти

700-800 г брашно

1 бр. яйце

400 г кисело мляко

щипка хлебна сода

7 г суха мая

щипка сол

1 с.л. захар

6 с.л. олио

Начин на приготвяне

Смесете маята за хляб със захарта, хладката вода, щипка сол и 1 с.л. от брашното и оставете да шупне. Пресейте брашното в голяма тава. Направете кладенче и чукнете яйцето вътре. Добавете към киселото мляко содата и изчакайте да шупне. След това изсипете млякото в кладенчето, след него олиото, сол и накрая маята. Размесете хубаво до получаване на не много твърдо тесто. Оформете с ръце пърленките и изпечете в сух тефлонов тиган или сач. Намажете готовата пърленка с меко масло или маргарин докато е още топла.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *