Патица с кисело зеле

Необходими продукти

1 бр. патица

2-3 кг кисело зеле

4-5 листа дафинов лист

сол, черен пипер, червен пипер

Начин на приготвяне

Патицата се сварява в тенджера под налягане – след като започне да изпуска пара, се оставя да ври около 40 минути. Налива се около 2 литра вода. Зелката, нарязана на дребно, се поставя в тава. В зелето се прибавя и дафиновия лист, всяко листо начупено на 2-3 части. Сварената патица се изважда от тенджерата и след като изстине малко, в кожата се втриват сол, червен и черен пипер. Бульона от патицата се излива в тавата със зелето – не повече от 1 л. Поставя се и патицата в тавата със зелето и се запича последователно от двете страни до придобиване на златисто-кафяв цвят. За всяка страна са нужни по около 20 минути. Сервира се цяла в тавата, гарнирана с отлежало червено вино.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *