
Продукти:
Около 1 кг свински ребра, 4 глави кромид лук, 2-3 моркова, 3 стръка праз, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 чаена чаша бяло вино, 1 глава чесън, няколко зърна черен пипер, смлян черен пипер, 1 чаена лъжичка суха мащерка, 3-4 супени лъжици олио, сол.
Приготвяне:
Запържете насечените на половинки ребра в сгорещеното олио и като се позачервят ги извадете и ги сложете в гювеча. Лука нарежете на пръстенчета, а морковите и праза – на кръгчета. Запържете ги в същата мазнина и като поомекнат, добавете в размитото в малко вода доматеното пюре. Залейте с виното, поръсете с мащерката, добавете счукания чесън и овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа да поври още няколко минути и я изсипете върху ребрата. Пуснете зърната черен пипер, похлупете гювеча и го сложете да къкри на слаб огън до готовност.