HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Убиецът на руския посланик в Турция е действащ спецполицай

Убиецът на руския посланик в Турция е действащ полицай от силите за борба с масовите безредици. Това съобщи за bTV кореспондентът на БТА в турската столица Нахиде Дениз.

Нападателят се казва Мевлют Мерт Алтънташ, на 22 години, родом от провинция Айдън, в Измир. Задържани са трима души – майката и сестрата на нападателя, както и трети човек, за който властите на дават информация.

Посланик Андрей Карлов беше застрелян в гръб, докато произнасяше реч в Центъра за съвременно изкуство в Анкара. По-късно Мевлют Алтънташ беше убит от командоси. Властите засега не съобщават кой стои зад атентата. Имаше сигнали, че може би е организацията, която направи опита за преврат, но засега няма официална версия.

В Турция дипломатите са много добре охранявани и винаги са казвали, че се чувстват много сигурни и тази нечовешка трагедия, както а окачестви турското правителство, се възприема като някакъв ужасяващ акт, коментира Нахиде Дениз.

“Осъждаме убийството и сме готови да окажем помощ на Русия и Турция в разследването на това позорно нападение, което е и посегателство срещу правото на дипломатите да представляват в условия на сигурност страните си по света”, каза Кери.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *