Пълнена коледна тиква

Продукти:
1/2 тиква
2 глави лук
150 г свинско месо
150 г телешко месо
100 г кестени
50 г сушени кайсии
50 г стафиди
2 яйца
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
сол
черен пипер
канела
олио
Начин на приготвяне:
Кестените се сваряват и обелват. Тиквата се почиства от семките. Намазва се отвътре с меда и се слага във фурната да се пече. През това време в нагорещеното олио се задушават свинското и телешкото месо. Щом полуомекнат, се добавят ситно нарязаният лук, кестените, предварително накиснатите в студена вода и отцедени стафиди и кайсии, нарязани на дребно. Сместа се посолява и подправя с черния пипер и канелата. Оставя се да се задушава под капак на слаб огън. Щом месото омекне, се снема от огъня и се оставя да изстине. Яйцата се разбиват с прясното мляко и се смесват с приготвената месно-плодова смес. С нея се напълва полуопечената тиква и се слага отново във фурната да се доизпече. Готова е, когато краищата й придобият златист цвят и повърхността на плънката получи апетитна коричка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *