Телешко със сушени плодове

Продукти:
400 г телешки шол
30 г сушени сини сливи
30 г сушени кайсии
1 ч.ч. бяло вино
1/4 ч.ч. оцет
3 с.л. соев сос
сол
чесън на прах
черен пипер
естрагон
джинджифил
карамфил
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на средно големи парчета. Виното, оцетът, соевият сос и всичките подправки се кипват на котлона. С тази марината се залива месото и престоява поне 1 денонощие на студено в хладилника. В тиган се сгорещява зехтинът и в него се изпържва от всички страни отцеденото от маринатата месо. Щом получи златиста коричка, при него се излива маринатата и ястието ври на слаб огън под капак, докато месото полуомекне. Прибавят се сушените плодове – половината цели, половината нарязани на малки парченца. Ястието продължава да ври, докато месото и плодовете напълно омекнат (още половин час). При необходимост се долива вода. Накрая трябва да се образува малко количество гъст сос.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *