HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Този човек, без да иска, изяде суши за 1100 долара

От всички кухни на света японската храна е една от най-скъпите. Не отричаме, че има места, на които можете да си позволите да ядете на по-ниска цена. Това обаче често е свързано с качеството на ястията, която консумирате.

В същото време, дори и да разполагаме с достатъчно пари, например точно след вземане на заплата, не можем да си позволим такива пиршества винаги… Поне не толкова често, колкото си позволяваме с хамбургерите.
За какво говорим ли? Японската храна просто е много скъпа…
Един нюйоркчанин научи това по трудния начин.

Крис Галета наскоро сподели как той и негов приятел (Мат) са похарчили 1100 долара за суши, в тази сума не влиза бакшишът.
Мат попитал Крис дали някога е чувал за Jiro Dreams of Sushi. Крис лъже и това е първата му грешка. Ако някога бе чувал за Jiro Dreams of Sushi, има документален филм за Джиро Оно, 85-годишен суши майстор. Той притежава ресторант с 3 звезди Мишлен, в който има само десет места за клиенти.
Но да продължим…

Протеже на Джиро отваря собствен суши ресторант в Манхатън. Двамата главни герои в историята ни – Крис и Мат, решават да дегустират. Същата вечер протежето на Джиро е там и дори им сервира лично.

Двамата опитват различни видове суши, толкова са запленени от обслужването, че сравняват случващото се като „да бъдеш на Марс“ или по-скоро „в Япония“. Идва ред на сметката. Първоначалната им реакция е, че вероятно е станала грешка.
Персоналът обаче им казва, че няма грешка. Сметката е точна.

За да платят сметката, Мат и Крис вадят кредитна карта. Вероятно след това са си обещали да започнат диета.

Източник: Profit.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *