Гювеч с три вида месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг свинско месо

1 кг пилешко филе

500 г телешко филе

300 г гъби

2-3 глави лук

3 бр. червени чушки

1 ч.ч. доматен сок

1 с.л. брашно

чубрица, черен пипер, червен пипер, дафитнов лист, сол

1 ч.ч. вино

100 мл олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Трите вида месо се нарязват на хапки и се запържват последователно в реда: телешко, свинско, пилешко. Изсипват се в гювеча и се разбъркват с нарязаните на едро гъби, чушки и лук. Към тях се прибавят размитото в доматения сок брашно, 1 ч.ч. вода, виното и подправките. Пече се около час и половина.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *