Топла свинска пача

Необходими продукти:
3-4 броя свински крачета 
1-2 броя уши
10-на зърна черен пипер, сол 

Приготвяне: 
Крачетата и ушите се почистват и измиват основно 
Заливат се с около 3 л. студена вода, включва се котлона и когато завират се отпенват
Прибавят се зърната черен пипер и сол (малко, защото половината вода ще изври), намалява се степента на котлона и затварят да се варят – докато месото се  „разкапе“  – крачетата се „разпукват“ и като се побутне с лъжица месото само пада от тях
За това време бульонът е станал достатъчно силен
Изваждат се крачетата и ушите, охлаждат, обезкостяват; месната част се нарязва на ситно и връща в бульона 
Кипва се още веднъж.  Тук по желание може да се прибави една лъжица брашно, размито с вода, не толкова да сгъсти чорбата, колкото да и „замътни“ цвета 
При сервиране счуканият чесън с оцета са задължителни, а червения лют пипер – по желание.  



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *