Тиквеник с готови кори

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница (фини)
1 кг настъргана тиква
150 мл олио или масло
200 г смлени орехови ядки
1 пакетче канела
1 ч. ч. захар
пудра захар за поръсване

loading...


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата. Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло. Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *