
Продукти:
250 г кисело мляко
1 яйце
2 с. л. разтопено масло
1 ч. л. ванилова есенция
140-150 г брашно
2 с. л. захар
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер
Приготвяне:
В купа се разбиват добре киселото мляко, яйцето, маслото, захарта и ванилията. Отделно се пресява брашното със солта, содата и бакпулвера. Сега най-важното : сухите съставки се изсипват към мокрите и разбърква, но само колкото сухите да се смесят с мокрите съставки. Не трябва да се бърка до гладка смес. Тестото трябва да изглежда на буци (след „втасването“ ще изчезнат). Оставя се настрани за 15-20 минути. В намаслен и загрят тиган въздушните бухти (оформят се с помощта на супена лъжица) се пържат до готовност.